Ghass Mo selittää BTC-freelancerin työtä Irakissa

Onko bitcoinilla ja kryptoilla näkyvä paikka Lähi-idässä? Kysy vain freelancerilta Ghass Mo: lta, joka kutsuu nyt kotia Kurdistaniin, Irakiin, kun hän on lähtenyt syntyperäisestä Syyriastaan ​​käynnissä olevan sisällissodan vuoksi.

Ghass Mo ehdottaa kasvavaa salaustekijöitä Lähi-idässä

Mo on työskennellyt bitcoin-freelancerina viimeiset kaksi vuotta. Hän ei ansaitse työstään normaalia fiatia, vaan maksetaan sen sijaan Bitcoin Code: llä, jota hän käyttää perheen takaisin kotiin tukemiseen. Kuvailessaan mitä hän tekee, hän selitti:

Saan palkkaa bitcoinissa tekemästä työtä salausvaluutta-alaan liittyvissä avoimen lähdekoodin hankkeissa. Ensimmäinen ohjelmoija, jonka tapasin, oli Amir Taaki… Olen oppinut häneltä paljon ja hän tuki minua.

Tämä kokous tapahtui pääosin sattumalta. Alun perin Mo ei halunnut päästä bitcoin-tilaan. Se on vain jotain, mitä tapahtui, mutta niin monien Syyrian sosiaalisten ja taloudellisten ongelmien takia Mo tunsi salausvaluutan tarjonneen hänelle vankan mahdollisuuden siirtyä aivan uudelle kentälle ja ansaita tarvittavat varat. Hän sanoo:

Syyriassa käynnissä oleva sota ja vakauden puute vaikuttivat minuun. Joskus vietän kuukausia yrittäessään päättää verkkokurssin kääntämällä jokaisen sanan [englannista]. Ihmiset [tiedän], jotka ovat kiinnostuneita tästä tutkimusalasta, voitaisiin laskea toisaalta.

Tarvitaan tarvitsemansa tavarat tai maksaa laskuja Mo: n on siirrettävä BTC-valuutta fiat-valuuttaan paikallisten pörssien, kuten Kurdcoin, kautta, joka toimii siirtokeskuksena niin monelle Lähi-idän salauksenharrastajalle. Vaihdon perusti nuori mies nimeltä Abdurrahman Bapir, joka on toiminut rahaverkossa viimeiset kolme vuotta.

Bapir ottaa yhteyttä paikallisiin hawala-yrityksiin, joita käytetään lähettämään rahaa useiden islamilaisten valtioiden välillä. Nämä yritykset ovat toimineet vuosia, kauan ennen salausta, koska tiedämme sen jopa olevan olemassa. Nyt kun BTC on yksi suosituimmista omaisuuseristä, salauksen käytöstä rahan siirtämiseen naapurimaille on tullut merkittävä asema.

Bapir mainitsee kuinka sosiaalinen media on pelannut ihmisiä saapumaan bitcoin-kelkkaan:

Facebook on ensisijainen löytölähde uusille asiakkaille. Suusanallisesti on toinen. Myymme itse myös laitteisto lompakoita. Aloitimme hiljattain tämän palvelun. Olemme myyneet kymmenen Irakissa, ja se kasvaa.

Rajojen lukitseminen ovat ongelma

Valitettavasti horisonttiin on muodostunut tumma pilvi koronaviruksen muodossa, joka on pakottanut lukemattomia lukkiutumisia. Tämä on johtanut vakaviin ongelmiin varmistaakseen, että siirrot tapahtuvat ajallaan ja ihmiset saavat hengissä he tarvitsevat rahat. Mo selittää:

Koronaviruksen aiheuttaman sulkemisen jälkeen Irakin Kurdistanin ja Rojavan (Syyria) väliset rajat on suljettu. Joskus rahan siirtämisessä on vaikeuksia, ja palkkiot nousevat useita kertoja.