Hackers dragen $28 miljoen aan Bitcoin over vanaf 2016 Bitfinex Breach.

Ongeveer 2500 gestolen bitcoins (28 miljoen dollar) uit de Bitfinex-breuk van 2016 werden maandag uit de portemonnee van de hacker gehaald.

De laatste keer dat de Bitfinex hackers vier jaar geleden geld uit de hack verplaatsten, verplaatsten ze ongeveer $5 miljoen aan munten op 24 juni. Deze keer rond, de hoogste crypto-activa door marktkapitalisatie raakte nieuwe prijshoogten voor 2020 op 27 juli.

Bij 6:15 p.m. (ET) op Maandag, bereikte de bitcoin (BTC) $11.379 per muntstuk op Bitfinex. De hakkers bewogen de $28 miljoen waarde van BTC in diverse fracties zes uren voorafgaand aan de prijshoogte, volgens statistieken van de BTC-transactiedetector Whale-alert.io.

Whale Alert zag een aantal grote BTC-transfers op maandagmiddag, maar deze bitcoins, in het bijzonder, kwamen voort uit de Bitfinex-hack van 2016 en werden naar onbekende portefeuilles gestuurd.

Sommige transacties lagen tussen 85 BTC en 174 BTC, terwijl sommige meer dan 400 BTC in één enkele transactie waren. De reeks BTC-transacties die voortvloeiden uit de Bitfinex-hack vond plaats om precies 12.41 uur ’s middags ET en een andere reeks overschrijvingen om 13.49 uur ’s middags.

De Bitfinex hackers verplaatsten een totaal van iets meer dan 2.550 BTC en op dat moment verhandelde BTC slechts voor $10.350 per munt. De bitcoins kwamen uit de veiligheidsinbreuk die Bitfinex ondervond in augustus 2016 toen de beurs 120.000 BTC verloor.

Destijds was de hele voorraad gestolen BTC slechts ongeveer 72 miljoen dollar waard, maar vandaag de dag zijn die munten 1,3 miljard dollar waard tegen de huidige prijzen. Bitfinex is nog steeds een populaire ruil en het betaalde klanten terug door het creëren van een ruilmiddel.

De gestolen Bitfinex bitcoins zijn altijd al een favoriet van de fans geweest en de mensen kijken altijd met grote belangstelling naar het geld. De bitcoins zijn meer recentelijk verplaatst, maar zaten al jaren voor de eerste verhuizingen.

Bij de laatste verhuizing op 24 juni hebben de hackers op 11 juni ook nog eens munten verplaatst. De Bitfinex hackers brachten ongeveer 5 miljoen dollar aan BTC over in 20 afzonderlijke transacties. De $28 miljoen aan bitcoin transacties op maandag was een van de grootste verhuizingen tot nu toe.