Hvor dominerende er Bitcoin i krypturummet?

Bitcoin er vel den dominerende cryptocurrency i hele det digitale aktivum, men hvor meget af dets dominans er reelt?

Hvor dominerende er Bitcoin, nøjagtigt?

Når Bitcoin placeres mod alle andre kryptoaktiver, ligger bitcoin’s dominans på cirka 60 procent. Imidlertid mener mange analytikere, at placering af det mod alle andre mønter eller mønter ikke er helt fair, og at det kun skal placeres mod valutaer, der prøver deres bedste for at være legitime penge eller som arbejder på at erstatte fiat. Indrømmet at dette er tilfældet, ville bitcoin’s dominans bevæge sig op til 80 procent.

Jordan Tuwiner – investoren i Real Bitcoin Dominance Index – antyder, at bitcoin’s markedsdominans skal bestemmes ved at placere det op mod alle andre cryptocurrencies, der er udvindt eller bygget fra bunden. En af de store ting, han foreslår at gøre for at finde frem til et korrekt forhold, er at smide alle valutaer ud, der blev til gennem oprindelige mønt tilbud (ICOs) eller gennem token salg. Dette ville automatisk diskvalificere populære stabile valutaer som Tether i betragtning af, hvor central det er.

Han siger:

Problemet med ICO’er er, at de styres centralt. Lad os sige, at en bitcoin-børs frigiver aktier lovligt gennem et token. Andre dominansindekser vil sandsynligvis medtage det i deres indeks. Hvis ja, hvorfor ikke medtage hele aktiemarkedet? ICO’er eller aktier, der er symboler, prøver ikke at være penge, og bør derfor ikke måles i et dominansindeks med bitcoin… Bitcoin konkurrerer som penge og ikke som en bestand eller et symbol. Stabile mønter, mens de er lettere at overføre end almindelig fiat i en bank, er stadig bare symboler, der støttes af fiat. Mønter, der ikke bruger et bevis på arbejde, kan udvindes eller ikke er knappe, da der ikke kræves noget reelt arbejde for at fremstille dem.

Ved Jordans analyse, skulle Ethereum imidlertid ikke være afskåret af al hensyn? Når alt kommer til alt skete ETH gennem et token-salg, men i dag er det den næststørste cryptocurrency efter markedsværdi og den primære konkurrent til bitcoin.

Ville dette udelukke Ethereum?

Tuwiner fortæller, at hans forskning banede vejen for at inkludere Ethereum af flere grunde, hvoraf den vigtigste var, hvor stor den er blevet. Han nævner:

Der er sandsynligvis hundreder, hvis ikke tusinder af mønter på de fleste dominansindekser, der er kunstigt oppustet … Ingen af ​​de mønter, der er brugt i indekset, er forhåndsudviklet, udover Ethereum. Der var en debat om, hvorvidt Ethereum skulle inkluderes, men vi forlod det i sidste ende, da det er den næststørste mønt og bruges af mennesker som penge. Der er en mulighed for at slå den til eller fra, fordi kryptomiljøet er delt om, hvorvidt Ethereum kan fungere som penge.

Indrømmet Ethereum blev udelukket fra overvejelse, bitcoin’s markedsdominans ville i sidste ende have skudt op til mere end 90 procent i skrivende stund.