Nigerias sentralbank Ok Peer-to-Peer Bitcoin-handel

Central Bank of Nigeria (CBN) har avklart sin holdning til bitcoin (BTC) og andre kryptovalutaer, noe som gjør det klart at kryptohandlere i landet står fritt til å utføre sin virksomhet på peer-to-peer-basis, slik forbudet gjorde ikke forbyr bruken av kryptoer, men det er snarere et forsøk på å beskytte långivere under dets virkeområde, ifølge en rapport fra lokal nyhetspublikasjon Today Ng, 20. mars 2021.

CBN kaster mer lys over Crypto Ban

I en noe positiv utvikling for Nigerias spirende kryptovalutaindustri har landets bankregulator, Central Bank of Nigeria (CBN), pekt mer lys på sitt forbud mot bitcoin- og altcoin-transaksjoner i staten.

I følge kilder nær den siste utviklingen har CBN-guvernøren Godwin Emefiele gjort det klart at dets direktiv bare hindrer finansinstitusjoner og banker under dets jurisdiksjon fra å betjene kryptorelaterte virksomheter eller delta i kryptorelaterte aktiviteter, og prøver ikke å gjøre bitcoinhandel i seg selv, en ulovlig handling.

Emefiele som ikke var fysisk til stede under det nylig avholdte CBN 30. seminaret for finanskorrespondenter og forretningsredaktører, avklarte bankens holdning via sin representant, Adamu Lamtek, viseadministrator, Corporates Services.

“CBN satte ikke begrensninger på bruken av kryptovalutaer, og vi fraråder ikke folk å handle med den. Det vi nettopp har gjort var å forby kryptovaluta-transaksjoner i banksektoren, ”erklærte regulatoren.

Adopsjon av krypto fortsetter å øke i Nigeria

Det vil bli husket at CBN tidligere i februar 2021 sendte ut en uttalelse til finansinstitusjoner under sitt virke, og minner dem om at de ikke har lov til å betjene børser og bitcoin.

“CBN-rundskrivet fra 12. januar 2017, ref FPR / DIR / GEN / CIR / 06/010, som advarte innskuddspenger (DMBer), ikke-bankinstitusjoner, andre finansinstitusjoner og medlemmer av publikum om risikoen forbundet med krypto transaksjoner refererer. I tillegg til tidligere reguleringsdirektiver om emnet, ønsker banken med dette å minne regulerte institusjoner på at det er forbudt å handle med kryptokurver eller legge til rette for betaling for kryptobørs, „erklærte CBN den gangen og la til“ Følgelig er alle DMB, NBFI og OFI rettet å identifisere personer og / eller enheter som handler i eller driver kryptobørs i sine systemer og sørger for at slike kontoer stenges umiddelbart. ”

CBN truet også med å straffe enheter som strider mot ovennevnte direktiv.

Siden den gang har sentraliserte børser i regionen, inkludert Luno, Binance og en rekke andre, stoppet innskudd og uttak av naira. Imidlertid har P2P-handelssteder fortsatt å blomstre, med ukentlig bitcoin-volum i regionen som representerer over 40 prosent av det totale kontinentets totale.

Med den siste utviklingen forventes det at flere børser i regionen vil begynne å lansere P2P-handelssteder.